MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kolačići koji pucketaju pod prstima i tope se u ustima

Raspucanci su mali kolačići koji osvajaju izgledom i ukusom. Njihova hrskava korica skriva mekanu i sočnu unutrašnjost koja se topi u ustima.

Prepoznatljivi su po dekorativnim pukotinama koje nastaju tokom pečenja, a dodatni sloj šećera u prahu im daje poseban šarm. Jednostavni za pripremu, a savršeni uz šoljicu kafe ili čaja.

Sastojci

  • 120 g brašna Klas
  • 40 g maslaca ZiM
  • 60 g sitnog šećera
  • 30 g kakaa u prahu
  • 100 g čokolade za kuhanje Kent
  • 80 g šećera u prahu Master
  • 2 jaja

Priprema

Čokoladu rastopiti na pari i ostaviti da se ohladi. U dubljoj posudi pjenasto umutiti jaja sa sitnim šećerom, dodati maslac, pripremljenu čokoladu i lagano izmiješati. Zatim dodati brašno i kakao u prahu, sve izmiješati i rashladiti u hladnjaku 30 minuta. Od pripremljene mase oblikovati kuglice. Uvaljati ih u šećer u prahu i redati na papir za pečenje. Peći u zagrijanoj rerni od 10 do 12 minuta.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa