MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održan centralni skup SDP-a BiH u Velikoj Kladuši: Predstavljeni kandidati i Boris Horvat kao zajednički kandidat za načelnika

Danas je u prepunom Sportskom centru Midž- Hit u Polju, Velika Kladuša, održan centralni predizborni skup Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Općinske organizacije Velika Kladuša.

Skup je privukao veliki broj građana, simpatizera i članova SDP-a, koji su došli pružiti podršku kandidatima ove stranke za nadolazeće lokalne izbore 2024. godine.


Skup je otvorio Aladin Ćerimović, predsjednik Općinske organizacije SDP-a, koji je izrazio ponos zbog velikog broja okupljenih i istakao:
“Vaša podrška daje nam snagu i potvrđuje da je SDP na pravom putu. Naša lista od 33 kandidata sastoji se od najkvalitetnijih, najboljih i najiskrenijih Kladušana. Zahvaljujući našoj zajedničkoj borbi, ostvarili smo mnogobrojne projekte u Velikoj Kladuši i nastavit ćemo raditi za dobrobit naše zajednice.”

U nastavku skupa, prisutnima se obratio Denis Osmankić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona. On je istakao kako je Velika Kladuša jedna od ključnih općina u kantonu, te da se SDP zalaže za daljnji razvoj.


“ Zajedno, radimo na unapređenju obrazovanja, kulture i sporta u našoj zajednici, jer Velika Kladuša zaslužuje više.”

Skup je kulminirao obraćanjem Borisa Horvata, zajedničkog kandidata Koalicije Zajedno za Veliku Kladušu.
“Velika Kladuša zaslužuje biti jedna od najperspektivnijih općina u Bosni i Hercegovini. Zajedno, možemo osigurati bolju budućnost za sve nas. Nastavit ćemo raditi na poboljšanju infrastrukture, ekonomije i društvenog života naše općine. Naša općina mora biti mjesto gdje svi imaju priliku da uspiju, bez obzira na njihovo porijeklo, obrazovanje ili društveni status”.

“Svi ćemo raditi zajedno na izgradnji boljeg sutra. Osloniću se na povratne informacije i potrebe svih građana, jer želim da naša općina bude mjesto u kojem se čuje glas naroda,” istakao je Boris Horvat.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i zamjenik premijera Federacije BiH, govorio je o svojoj viziji socijaldemokratskih vrijednosti.
“Socijaldemokratska partija se bori za vrijednosti jednakosti, solidarnosti i poštovanja. Kao potpredsjednik stranke, posvećen sam borbi za prava svih građana, a Velika Kladuša je ključna u toj borbi. Zajedno ćemo graditi jaču Bosnu i Hercegovinu.”

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a i premijer Federacije BiH, naglasio je važnost predstojećih izbora.
“Mi vjerujemo u snažnu, pravednu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, zemlju jednakih šansi za sve njene građane. Naša misija je graditi bolju budućnost, a vaša podrška nam daje snagu da tu misiju ostvarimo.”

Na kraju skupa, prisutnima su predstavljeni kandidati SDP-a BiH za Općinsko vijeće Velike Kladuše, među kojima se ističe lista od 33 kandidata koji su posvećeni razvoju i napretku lokalne zajednice.

Skup je završen pozivom svim prisutnima da 6. oktobra izađu na izbore i podrže listu SDP-a BiH, posebno Borisa Horvata kao zajedničkog kandidata za načelnika Velike Kladuše.


Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa