MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

OO SDA Velika Kladuša održala press konferenciju i započela predizbornu kampanju

Večeras je predizbornu kampanju za Lokalne izbore 2024. godine press konferencijom započela Općinska organizacija Stranke demokratske akcije u Velikoj Kladuši. SDA Velika Kladuša predstavila je svoju izbornu platformu pod nazivom “Jednu Veliku Kladušu imamo”, a medijima se obratio Asmir Ćufurović predsjednik OO SDA Velika Kladuša i Asim Veladžić nosilac liste SDA Velika Kladuša, press konferenciju moderirala je Bisenija Mušedinović.

Općinska organizacija SDA Velika Kladuša na Lokalne izbore 2024.godine kandiduje listu od 30 imena za Općinsko vijeće. Na listi SDA je 53% kandidata koji su predstavnici Asocijacije mladih, mlađih od 35 godina. Prosječna starost je oko 38 godina, a 40% su žene, te 50% kandidata su visokoobrazovani.

Asmir Ćufurović kao predsjednik Općinske organizacije istaknuo je da Velika Kladuša mora gledati prema budućnosti, te da oni kao stranka imaju dva strateška cilja. „Prvi cilj je da Boris Horvat pobjedi na predstojećim izborima, i drugi da Stranka demokratske akcije bude u parlamentarnoj većini u Općinskom Vijeću“, ističe Ćufurović i dodaje da su ovi izbori od historijske važnosti.

Stranka demokratske akcije OO Velika Kladuša samim tim, zajedno sa drugih pet stranaka stoji uz zajedničkog kandidata za načelnika-Borisa Horvata i ističu da će uraditi sve da se to ostvari, te da u parlamentarnoj većini zadrže svoju političku poziciju, a to je najjača politička pozicija u ovoj koaliciji.

Asim Veladžić predstavio je izbornu platformu SDA Velika Kladuša pod nazivom „Jednu Veliku Kladušu imamo!“  u kojoj su predstavljenje ključne oblasti koje su izražene u epitetima pravedna, otvorena, privredna, izgrađena, ekološka, gostoprimljiva, vitalna, kulturna i evropska Kladuša.

„Platforma ima devet ključnih oblasti, a u fokus ćemo staviti dvije teme iz ekonomije i demokratije. Kada je u pitanju ekonomija, bez investicija ne možemo obezbijediti bolji standard građanima, a kada je u pitanju demokratija želimo raditi u skladu sa demokratskiim principima, u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine, Statutom, Pravilnikom i Poslovnikom OV, te da nam se nikad ne ponovi scenario iz prethodne 4 godine. OO SDA Velika Kladuša je dala puni doprinos i podržava zajedničkog kandidata za načelnika Borisa Horvata“, rekao je Asim Veladžič nosilac liste SDA.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa