MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Veliki odaziv na humanitarnu akciju u Velikoj Kladuši: 81 darivatelj krvi

Treća ovogodišnja akcija darivanja krvi u Velikoj Kladuši održana je danas 20. jula u prostorijama JU “Prva osnovna škola”. Organizatori su članovi Crvenog križa općine Velika Kladuša, uz podršku Zavoda za transfuzijologiju Kantonalne bolnice “dr. Irfan Ljubijankić” iz Bihaća.

Ovaj humanitarni događaj privukao je 96 učesnika, od kojih je 81 osoba uspješno darovala krv. Preostalih 15 učesnika nije bilo u mogućnosti darivati krv iz zdravstvenih razloga. Volonteri Crvenog križa, posebno mladi članovi, odigrali su ključnu ulogu u organizaciji i podršci ove akcije.

Građani Velike Kladuše još jednom su pokazali svoju humanost i svijest o važnosti darivanja krvi. U prethodnim akcijama, koje su održane u januaru i aprilu, također je zabilježen dobar odaziv sa 83 darivatelja.

Akcija je protekla u pozitivnoj atmosferi, a učesnici su izrazili zadovoljstvo što su mogli doprinijeti zajednici i pomoći onima kojima je krv najpotrebnija. Ovaj događaj još jednom je potvrdio solidarnost i zajedništvo stanovnika Velike Kladuše.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa